IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Åpne grenser og internasjonalisme

linje

Publisert: 02.07.2015

Å være sosialist er å være internasjonalist. Det betyr å jobbe for en verden styrt nedenfra, der menneskers behov er i sentrum og ikke de rikes konkurrerende jag etter profitt. Økonomien er global, det samme er klimaet og naturen og arbeiderklassen. Skal vi endre verden må vi gjøre det sammen på tvers av landegrenser. Vi må skape internasjonal sosialisme.

Innvandringskontroll og grenser er uforenlig med å jobbe for sosialisme fordi det setter oss opp mot hverandre, og hindrer mennesker tilgang til et bedre liv. I fjor døde over 3000 flyktninger i Middelhavet mens europeiske regjeringer fortsetter å bygge ut festningen rundt Europa. Det er rasisme og barbari. Og viser at grenser ikke bare rangerer folk, men også dreper.

Venstresiden har ulike synspunkter på innvandringskontroll, og det kommer særlig til uttrykk når man diskuterer arbeidsinnvandring. Som sosialister skulle venstresiden ha stått samlet og sterkt i å forsvare retten til å komme til Norge og jobbe, og lik rett til velferdsgoder og andre rettigheter for de som jobber her. I stedet ser vi at deler av venstresiden på tvers av partier problematiserer arbeidsinnvandring som et problem i seg selv. Med andre ord at det er innvandringen i seg selv som skaper sosial dumping, arbeidskriminalitet og arbeidsledighet. Enkelte tar også til orde for at arbeidsinnvandrere ikke bør ha tilgang til de samme velferdsordningene som alle andre, som barnetrygd.

Dette er en farlig linje å legge seg på fordi det splitter arbeiderklassen i Norge fra felles kamp mot rasering av opparbeidede rettigheter og for et bedre arbeidsliv. Det er også usolidarisk mot arbeidere fra andre land, og kan i verste fall legitimere rasisme.

Derfor har vi i Internasjonale Sosialister valgt å lage dette heftet. Vi ønsker med dette å bidra til en debatt på venstresiden om innvandringskontroll og internasjonalisme, der vårt åpenbare mål er å vinne flere til felles kamp for et bedre arbeidsliv, like rettigheter for arbeidsinnvandrere og retten til å komme til Norge.

Redaksjonens forord til heftet Arbeidsinnvandring og venstresida, utgitt mai 2015


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

space

space
space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.